2012-04-08 @ 19:31:55
A Life With You (Pågående)

A Life With You - Chapter 1 - The First DayEmmas perspektiv

- Emma, vi måste åka! Ropade mamma nerifrån hallen

- Mm.., jag suckade och tog tag i den stora, rosa resväskan. Jag gick ut ur rummet och ner för trappan. Mamma stod redo i hallen med sin vinröda väska. Hon log mot mig, som att det här skulle bli kul. Jag ignorerade det och kollade ner i min vita IPhone som för tillfället hade ett skrikrosa skal. Jag satte lurarna i öronen och satte på spellistan ”1D”. Jag älskade dem, speciellt Louis, min sötnöt.

Mamma öppnade ytterdörren och gick ut med sin väska och la den i bakluckan. Sen kom hon in igen och gav pappa en stor, lång puss på munnen. Jag gjorde en äcklad min och gick ut och lade väskan i bakluckan. Jag satte mig sedan fram. Jag såg upp mot huset, dörren var av någon anledning stängd nu. Jag suckade igen. Jag ville verkligen inte åka till klassåterträffen med mammas klass från förra århundradet typ. Vad skulle det vara bra för? Men jag var tvungen, pappa skulle åka till Danmark med Melissa, min sexåriga lillasyster, i 5 nätter. Hon skulle på något ridläger. Mamma tyckte att jag fortfarande var för liten för att sova hemma själv i 3 nätter. Men kom igen, jag var faktiskt nitton. Vad skulle jag göra med en massa tanter på en fest? Jag skrattade åt mig själv när jag fick upp bilden i huvudet med en massa tanter festa.

Dörren öppnades äntligen efter några minuter, mamma kom ut och gick mot bilen. Pappa stannade i dörröppningen. Av någon konstig anledning hade han en massa röda munmärken i ansiktet. Jag vände mig om och kollade på mamma. Precis som jag trodde, mamma hade läppstift och hon hade kysst honom i hela ansiktet. Jag gjorde ännu en äcklad min. Dem är över 40 år båda två, då håller man inte på med sånt!

Mamma satte sig i sätet bredvid mig och startade motorn. Jag såg upp på huset bredvid oss och såg mot pappa, men även Melissa som nu hade kommit och vinkat. Jag vinkade snabbt tillbaka innan bilen sakta började rulla iväg
- Hur lång tid sa du att det tog att åka dit? Jag vände mig mot mamma
- 4 timmar, Svarade hon
Jag suckade, så lång tid. ”One Thing” började spelas i hörlurarna, en av mina favoritlåtar. Jag lutade mig bakåt och somnade.

Louis Perspektiv

Jag öppnade bildörren och satte ner mina fötter på den grusiga vägen. Jag klev ur bilen och rättade till den vita t-shirten med en skugga av en man på. Mamma klev ur på andra sidan av bilen och öppnade bakluckan. Jag gick dit och tog fram min svarta resväska. Mamma tog också ut sin väska och låste sen bilen.

- Här är hotellet, sa hon och pekade mot en stor byggnad
Jag såg mot byggnaden som såg ut som en arbetsplats för såna som håller på med cement och inte ett hotell.
- Okej, sa jag surt och började dra min väska mot hotellet

- Vi har bokat rum, sa mamma när vi kommit in i byggnaden
- Okej, namn? sa receptionisten
- Tomlinson, sa mamma snabbt
Receptionisten nickade och la en rumsnyckel på bänken framför oss. Jag tog upp nyckeln, rum 238 var den visst till.
- Jag går till rummet, viskade jag i mammas öra och hon nickade. Jag tog tag i väskan och gick till skylten där det stod vart alla rum låg och letade efter vårat rum. Det verkade ligga på våning tre. Jag gick till hissen och tryckte på knappen som man skulle trycka på för att hissen skulle komma. Den kom efter två sekunder och jag klev in. Jag fylldes av en spännande känsla när jag såg hur hissen såg ut. Det var speglar överallt och den såg allmänt lyxig ut. Hela hotell-byggnaden var mycket lyxigare inuti än vad den var utanpå. Jag tryckte på knappen som det stod en fin ”3” ingraverat på en guldplätt. Det tog tio sekunder sen stannade hissen och dörren öppnades. Jag klev ut och kollade på alla dörrarna, där var den, dörren till rum nummer 238. Jag gick ditt och låste upp dörren. Rummet var lika fint som hissen. Det var silverskimrande väggar och golvet var i en mysig träfärg. Tack och lov fanns det två sovrum, vilket betydde att jag inte behöver dela rum med mamma, en stor lättnad spred sig över mig. Efter två sekunders funderan valde jag det största sovrummet. Jag la upp min väska på sängen som ett bevis på att det var min säng. Sedan gick jag och kollade resten av hotellrummet. Badrummet såg nyrenoverat ut. I båda sovrummen fanns det en tv och i allrummet var det en balkong.

Mamma kom in efter en kvart.
- Vart har du varit? Frågade jag
- Jag träffade Cecilia, du vet hon som har en dotter dom heter Emma? Hon log när hon pratade om Cecilia, det hade varit hennes bästis sen ettan men på nåt sätt hade dem tappat kontakten när Cecilia flyttade till Stockholm och mamma till Oslo. Men det var väl tur det, annars hade varken jag eller Emma funnits till, ja, min pappa är Norsk. Nu bor vi också i Stockholm men mamma har inte ”hunnit” ta kontakt med Cecilia igen. ”Hunnit”? Vad var det för skitsnack? Vi har bott i Stockholm sen jag var 4 år, alltså i 17 år, då skulle hon hunnit.
- Okej, ja, svarade jag
- Emma var jättesöt, ni träffas säkert imorgon, mamma log återigen
- Okej, sa jag, jag lät inte så jätteintresserad men egentligen var jag det. Jag ville träffa denne Emma, hon verkade trevlig.
- Förresten, dem har rummet mittemot oss, du kanske kan gå och säga hej? Frågade hon, hon hade nog börjat ana någonting.
- Äh, tror inte det

Klockan hade hunnit blivit runt 7 och jag låg i sängen och kollade på tv. Fast egentligen kollade jag inte så mycket på tv. Jag funderade mest på om jag skulle gå över till Emma. Vad jag skulle säga, men framför allt hur hon skulle reagera när hon såg mig. Jag var ju faktiskt en av medlemmarna i One Direction, dessutom hade jag hört att hon var galen i oss men även att hon gillade mig mest. Det var såklart smickrande men jag blev lite orolig. Jag hade aldrig sett henne men det kändes som att hon och jag kunde ha ett seriöst förhållande. Jag bestämde mig tillslut för att inte gå över till henne utan att jag skulle vänta tills imorgon på klassåterträffen.

Emmas perspektiv

Jag öppnade duschdörrarna och tog tag i den varma och mysiga hotellhandduken. Jag snodde den runt mig och klev ur duschen. Jag gick till spegeln som nu hade blivit immig av alla värme. Jag tog upp ena handen och skrev ”E+L=Sant” på den. Jag log för mig själv och ritade ett hjärta runt om det. Jag kom på mig själv efter några sekunder att mamma kunde se så jag strök snabbt över det. Jag såg nu mig själv i spegeln. Det droppade någon droppe från håret och landade på handduken. Jag såg mot handduksställningen, det hängde tre handdukar på den, mamma behövde säkert bara en så jag tog en till och satte upp som en turban i håret. Jag såg mig själv i spegeln en sista gång innan jag låste upp dörren och gick ut.

- Din tur att duscha mamma! Ropade jag innan jag gick in i mitt rum. Jag hörde ett svagt ”Okej” men det var inte så tydligt. Jag öppnade resväskan som jag lagt upp på sängen. Jag tog på mig ett par rosa trosor och en svart bh. Ovanpå det satte jag ett par blåa stuprörsjeans och på överkroppen ett svart linne med en mintgrön magtröja ovanpå. Jag tog ut min lila sminkväska och hårborsten ur resväskan och gick till det lilla bordet med en spegel ovanför. Jag började med att borsta igenom håret och gjorde en snabb fläta av luggen som jag satte upp med en hårnål. Sedan öppnade sminkväskan och tog fram mascaran och drog på ett lager. Sen tog jag ljusrosa ögonskuggan och drog på ett lager med den också. Jag sprayade även lite av min adidasparfym på mig och packade sen ihop allting.
Jag gick till resväskan och tog fram min dator när jag var klar. Jag satte igång den och kollade klockan på mobilen. 19.25. Jag suckade och skrev in lösenordet på datorn som nu hade satt igång sig. Min skrivbordsbakgrund kom upp, en bild på Louis Tomlinson. Jag gick med musen till den lilla ”nätverks”-symbolen i högra hörnet. Jag tryckte på den och kollade om det fanns gratis wi-fi. Ja, det fanns det! Jag kopplade upp mig och loggade in på skype, bara sunkiga Alexander från parallellklassen och klassen fjortis, Amanda var inloggade. Jag suckade och satte min status till ”Stör ej”. Sen tog jag upp internet och loggade in på Facebook. Jag skrev ett snabbt statusinlägg. ”Nyss kommit fram till hotellet. Mammas klassåterträff imorgon börjar klockan 9, snark!” och Skicka! Jag trycket på ”Skicka”-knappen.

Det knackade på min dörr och mamma klev in. Hon hade bara sin handduk på kroppen.
- Vill du äta på hotellet ikväll? Frågade hon och gned ur några droppar vatten från håret som sakta landade på hennes handduk.
Jag skakade på huvudet  och såg ner på datorskärmen igen. Gabriella, min bästa vän hade kommenterat min status. Hon hade skrivit ”Saknar dig redan, du kunde ju bott hos mig! Lova att rapportera allt som händer i ett sms någon dag :) Puss” Jag skrattade och började med ett svar ”Haha, saknar dig med. Ja, det tycker jag med, men mamma vägrade, hon tyckte att det här skulle bli en ”mamma-dotter-utflykt”, skitsnack.. LOVAR! Puss <3”. Jag skickade iväg det och såg sen upp mot mamma som stod kvar.
- Nej, jag vill inte ha nåt.. sa jag
- Kan du gå nu? Klä på dig kanske?
- Visst, sa hon och skrattade retsamt medan hon gick ut
- Stäng dörren, sa jag i sista sekund
- Visst, hon svarade men stängde ändå inte dörren.
Jag suckade, så typiskt mammor. Jag reste mig upp och gick och stängde dörren.

När jag kom tillbaka till datorn så hade Gabriella hunnit svara ”Hahhahahaa jaa. Puss <3” Jag skrev ett snabbt ”Puss <3” som svar och loggade sen ut.. Jag stängde av datorn och gick ut till allrummet där mamma satt, nu med kläder på och läste en bok. Jag tror att det var ”100 åringen som klev ut genom fönstret och försvann” av Jonas Jonasson. Jag skrattade och gick ut på balkongen. Den var ganska stor, och fin. Det fanns ett ganska stort bord med sex stolar runt om. Vid ena hörnet var det två solstolar. Sen var det lite andra saker, några krukväxter, några klädhängare och sådant.

Jag satte mig i en av solstolarna och satte på mig mina solglasögon. Sen stoppade jag in lurarna i öronen igen och satte på samma spellista som förut, ”1D”.

Jag hade precis lagt mig i en skön ställning och nästan slumrat till när mamma kom ut på balkongen.
- Jag tänkte gå över till affären och köpa något till ikväll, vill du ha något? Frågade hon
- Vänta, vad är det för dag? Frågade jag osäkert
- Lördag
- Köp nå goda chips och Fanta Lemon
Mamma nickade som svar.
- Snart tillbaka då, sa hon och försvann utom synhåll.

Jag reste mig upp, musiken dunkade fortfarande i lurarna, och såg ut över staden. Det var fint, en ganska romantisk känsla över det hela. Det mesta var grönt, skog och äng blandat. Men det var lite blått här och var, det mesta av det var damm. Det var en parkering och några små bilvägar här och var men annars var det ganska lugnt, eller just idag var det ganska blåsigt så träden var ju inte så stilla men jag föreställde mig hur dte skulle vara en varm sommardag. Hoppas att det blev så imorgon nu. Så att man inte fick sitta under något himla parasoll i spöregn, usch och fy.

Helt plötsligt började det regna, som att jag hade hjälpt det på något sätt. Jag såg ner mot gatan en snabbis innan jag gick in. Men vänta, där var ju mamma, hon gick där med två matkassar i handen, hon var dyngblöt i håret. Jag suckade och gick in. Jag stängde balkongdörren bakom mig och satte mig i soffan. Jag slog på tv:n. Det första som kom upp var tvåan, den där kanalen som bara visar massa onödiga forskarstudier och så vidare och så vidare. Jag stängde av musiken på min IPhone och bläddrade vidare. Jag hittade ett program på fyran, det hette ”Äntligen Hemma”. Jag tror att det gick i repris. Jag kollade på det i alla fall.

2 minuter senare kom mamma in genom dörren, genomblöt i håret och kläderna.
- Hej, sa jag och reste mig upp och gick mot mamma.
- Kan du ta matkassarna och ställa in dem i kylskåpet som jag hittade i pentryt? Frågade hon medan hon tog av sig ballerinaskorna som droppade vatten och gick sen in i badrummet ”jag som nyss bytte kläder... åhh..” Lät det svagt innan hon stängde igen dörren.
Jag nickade och gick och tog kassarna och gick till pentryt som låg strax intill allrummet. Mycket riktigt, där fanns det ett litet kylskåp, ganska diskret stod det men det fanns ändå ett. Jag började packa upp varorna, kylvarorna ställde jag in i kylskåpet och dem som inte var kylvaror på bänken.

Efter fem minuter kom mamma ut, nu iklädd sin rosa One Piece. Jag skrattade åt henne och hon log tillbaka.
- Vad duktig du har vart min lilla ängel! Sa mamma när hon såg hur fint maten stod uppradat på bänken.
- Äsch.., Jag log
Mamma kom och gav mig en kram
- Jag går och lägger mig, sa jag när vi slutat kramas.
Mamma nickade och jag försvann in till mitt rum. Jag bytte snabbt om till min sovtröja och hoppade ner i sängen. Jag orkade inte borsta tänderna idag. Jag somnade direkt.

 


 

Det där var Kapitel 1 av min (Lovisa) novell. Tycks? Kommentera!


Kommentarer
Postat av: Josse

Superbra syster! ❤


2012-04-09 @ 09:22:50
URL: http://foreverbbieber.blogg.se/Postat av: One Direction Diary

Jag tyckte det var bra och är nyfiken på fortsättningen! ;)


2012-04-09 @ 10:15:16
URL: http://oneddiary.blogg.se/Postat av: diana

länkade din blogg:)
2012-04-09 @ 15:12:19
URL: http://bieberland.blogg.se/Postat av: Anonym

När kommer nästa och jättebra!


2012-04-13 @ 11:10:34Postat av: Maria Shaba

Nee nu måste nästa komma jag som har väntat så länge MER MER MER


2012-04-19 @ 19:03:56
URL: http://livemylifewithyouforever.blogg.se/Postat av: Isabell

Jättebra. Kan inte vänta till nästa :D


2012-07-14 @ 21:34:15
Kommentera kapitlet här:

Ditt namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Skriv:

Ska jag komma ihåg dig?Trackback